ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα µε γλιστρίδα, τόνο και φασόλια από κονσέρβα



Όσπρια, ψάρι και λαχανικά συνθέτουν μια πλούσια και χορταστική σαλάτα.



Προετοιμασία 20΄




Υλικά για 2 μερίδες
  • 200 γρ. βρασμένα φασόλια (από κονσέρβα), καλά στραγγισμένα
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. γλιστρίδα, χοντροκομμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. τόνος κονσέρβας, στραγγισμένος

Για τη βινεγκρέτ
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση απαλή)

~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα φασόλια, τα ντοματίνια, τη γλιστρίδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
  • Στο μούλτι βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα από 1/2 λεμόνι, το σκόρδο και τη μουστάρδα, τα χτυπάμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια λεία βινεγκρέτ, και περιχύνουμε με αυτήν τη σαλάτα. Θρυμματίζουμε τον τόνο, τον ρίχνουμε στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Πηγή - γαστρονόμος