ΜΕΝΟΥ

Pages

Cheeseburger


Λαχταριστά σπιτικά cheeseburger για να τρελάνετε τους φίλου σας.



Χρόνος Προετοιμασίας 10'





Υλικά για 4 άτομα
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. BBQ Sauce Ηellmann's
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 1/4 κ.σ. ταμπάσκο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ.
  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 4 φέτες τυρί του τοστ
  • 1 ντομάτα κομμένη σε 4 λεπτές φέτες
  • 1 μαρούλι (4 φύλλα)

~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. 
  • Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει .
  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε απαλά τον κιμά με το μαγειρεμένο κρεμμύδι, την Hellmann’sBBQsauce, το αλάτι, την καυτερή σάλτσα, και το πιπέρι. 
  • Πλάθουμε τέσσερα μπιφτέκια ίσου μεγέθους και πάχους. 
  • Με τον αντίχειρα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού, κάνουμε μια ρηχή εσοχή στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού. Αυτό θα βοηθήσει τα μπιφτέκια να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.
  • Προετοιμάζουμε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Ψήνουμε τα μπιφτέκια πάνω από άμεση υψηλή θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ψηθεί, 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. 
  • Στο τέλος του ψησίματος, τοποθετούμε μια φέτα τυριού σε κάθε μπιφτέκι για να λιώσει, και ψήνουμε τα ψωμάκια χάμπουργκερ.


Eναλακτικά
  • ψήνουμε και από 1 λεπτό από την κάθε πλευρά τα ψωμάκια. 
  • Φτιάχνουμε τα τσίζμπεργκερ με μαρούλι, ντομάτα, κέτσαπ ή και μουστάρδα, εάν είναι επιθυμητό. 
  • Σερβίρουμε ζεστά.


Πηγή - cookbox.gr